«پیشرفت زیاد، محصولی از دوگانگی است، پسندیده نیست اما همه آن را دوست دارند.»
زیسـت نامـه پیترز :
آقای تام پیترز در سال 1942 در شهر بولتیمور ایالات متحده آمریکا متولد شد. او مهندس ساختمان از دانشگاه کورنل است. در سال 1974 به عنوان مشاور در شرکت مشاوره مکنزی استخدام شد. مطالعات ارزنده او در نمایه و الگوی « هفت S مکنزی» شرکت مشاوره مکنزی است که به ارزشهای مشترک و کارکنان، راهبردها، سیستم ها، ساختار، مهارتها و منش مدیریت اشاره می کند. در حقیقت این تحول بزرگی بود که تفکر مدیریت را از نظریه های سنتی، تحلیلی و بروکراتیک به سوی نگرش نوآوری، احساس گرایی و رفتارگرایی تغییر داد. از آن پس سخنرانی ها و مقالات او مورد توجه قرار گرفت. مجله فورچون آقای پیترز را به عنوان پیش رو «رهبری در مدیریت» خواند.
ارکان اندیشه پیترز:
کتاب «در جستجوی بهترین» بر اساس مطالعات آقای پیترز در نگرش هفت S مکنزی بود. آقای «پیترز» و «وارتن» دو اندیشمندی هستند که هشت رکن را در این کتاب اشاره می کنند. این ارکان عبارتند از:
1. بهترین سازمان آن است که از بروکراسی رهایی یابد و فعالیت های خود را به نحو مطلوب انجام دهد.
2. سازمان موفق باید با مشتریان ارتباط نزدیک داشته باشد.
3. کارآفرینان دارای آزادی فکر، عمل و سرمایه گذاری در سازمان خود هستند.
4. بهره وری تنها حاصل و نتیجه سرمایه گذاری و برنامه اقتصادی سازمانهای بزرگ نیست بلکه ارتباط به مدیریت صحیح سازمان نیز دارد.
5. توجه به ارزش ها از مهم ترین عوامل است. این عامل سازنده در نگرش هفت S مطالعات شرکت مکنزی شرح داده شده است.
6. سازمانها باید به توانمندی های اصلی خود توجه داشته باشند و از آن دور نشوند.
7. سازمان های پیروز سازمان هایی نیستند که به سیاست های وسیع و توسعه فعالیت ها توجه کنند، بلکه به ساده سازی نظام های اجرایی نیز باید توجه داشته باشند.
8. سرعت بخشیدن به کارها، انعطاف پذیری و کوچک سازی و افزایش اثربخشی راز کامیابی سازمان است.
کتاب های پیترز به نام «پیروزی بر هرج و مرج» و «آزادسازی مدیریت» سرمقاله های روزنامه معتبر جهان بود که حاصل مشاهدات، تجربیات و مطالعات او است و از ویژگی نگارش خوب برخوردار است. در نتیجه کتاب «در جستجوی بهترین» با همین شیوه نگارش به رشته تحریر در آمده است و استقبال زیادی از آن شد.
کتاب جدید او حاصل سری سخنرانی ها و مقالات ارائه شده در همایش هاست. در مجموع نظریات آقای پیترز مورد استقبال قرار گرفت و گام به گام کامل شد. او متعقد است همچنان که جهان در حال تغییر است نظریه های مدیریت نیز تغییر می یابد. بیوگرافی آقای پیترز به عنوان انقلاب مدیریت در شمار کتاب های پرفروش است.
اگر چه نوشته ها و نگرش های تام پیترز بر موفقیت و پیروزی فعالیت های بازرگانی تکیه دارد اما پیام اصلی او درباره رفتار رهبری است. او در نوشته های خود به جای کلمه و واژه «مدیریت» از واژه «رهبری» در سازمان استفاده می کند. آقای پیترز معتقد است مدیران باید کانون توجه خود را به کیفیت رهبری، انگیزش و تسهیل سازی فعالیت های کارکنان متمرکز سازند. بر همین اساس رهبری را در مرکز تمام فعالیت-ها و جنبه اجرایی بازرگانی و تجارت شامل خلاقیت، نوآوری، رضایت مندی مشتریان و تصحیح رفتار کارکنان قرار می دهد.
دورنـمای اندیشـه پیترز :
آنچه که پیترز اشاره می کند این است که نباید به یک روش و نظام یکنواخت متکی بود بلکه باید در جستجوی بهترین ها باشیم. منتقدین آقای پیترز اظهار می کنند که پیترز به اندازه کافی تجربه کار در دانشگاه را ندارند. در حالی که مدیران در تمام سطوح معتقدند که نظریه ها و شیوه های مدیریت آقای پیترز بسیار مثبت و مفید است. پاره ای معتقدند اگرچه آقای پیترز نظریات خود را تغییر داده اما این نگرش های جدید به این دلیل است که از سال 1970 تا 1990 و 2000 تغییرات فاحشی در دنیای مدیریت به وجود آمده است. بنابراین آقای پیترز به تکامل نگرش های خود پرداخته است. به همین دلیل نظریات آقای پیترز همیشه از عصر و زمان خود پیش تر است.